ForumHerşey
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumHerşey

Genel&Site
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 köpek rehberi

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
şokolove
gelişen üye
gelişen üye
şokolove


Kadın
Mesaj Sayısı : 23
Yaş : 29
Nerden : *istanbul- way bea:))*
Lakap : şeker
Kayıt tarihi : 07/09/08

köpek rehberi Empty
MesajKonu: köpek rehberi   köpek rehberi Icon_minitimePaz Eyl. 07, 2008 6:55 pm

KÖPEK REHBERİ

Evinize bir köpek almak hayatınızı değiştirir! Eğer bir köpeğin arkadaşlığının beraberinde getireceği sorumluluklara ve onun ihtiyaçlarını karşılamaya hazır değilseniz köpek bakmak size göre değil demektir. Hem bugünkü yaşam tarzınızı, hem de gelecekte nasıl yaşamak istediğinizi gözönünde bulundurup evinizi bir köpekle paylaşmaya hazır olduğunuza karar verdiğinizde nasıl bir köpek istediğinizi düşünmeye başlayabilirsiniz. Bir köpeğin ihtiyaç duyacağı yürüyüş egzersizi, mama, taranma ve ilgi düzeyi, köpeğin şekline ve tabiatına (ırkına) bağlıdır. Boyut herşey değildir. Bazı küçük köpekler daha iri akrabalarına oranla çok daha fazla egzersiz talep edebilirler.


Gerekli Şeyler
Evinize bir köpek getirmeden önce uygun ekipman ve aksesuarları satın almalısınız. Ona bir yatak ve çeşitli oyuncaklar almalısınız. Mama kapları yerde kaymayan cinsten olmalıdır, fırça ve taraklar köpeğinizin tüy yapısına uygun olmalıdır. Hazırda bulundurmanız gereken diğer aksesuarlar arasında bir boyun tasması, bir gezdirme kayışı, isimlik ve gerekiyorsa ağızlık (bekçilik içgüdüleri çok kuvvetli ırklar için) bulunmaktadır.

Yatak
Köpeğinizin boyutlarına uygun yuvarlak puf yataklar yumuşak ve hafif oldukları, vücut sıcaklıklarını korudukları ve kolay yıkandıkları için idealdir.

Sepet
Çiğnenmeyen plastik sepetler kolay temizlendikleri ve diğer sepetlere oranla daha dayanıklı oldukları için idealdir. Sepetin altına kapalı kısmına denk gelecek yükseklikte ve zeminini tam kaplayan, yıkanabilir bir şilte koyunuz.

Tüy Bakımı
Kısa ve ince bir tarak ile deriye yakın ince ve yumuşak tüyler taranır, metal bir tarakla ise kalın ve uzun tüylü köpeklerin düğümleri açılır, tüylerin arasına kaçan pislikler çıkartılır. Köpeğinizin ırkına uygun bir fırça kullandığınızdan emin olunuz.

Mama ve Su Kabı
Her köpeğin kendi özel mama kabı olmalı ve daima temiz tutulmalıdır. Ağır seramik bir kap veya kenarları kaymasın diye lastik ile kaplanmış paslanmaz çelik kaplardan kullanınız. Mama kabının yanında her zaman bir su kabı olmalı ve günlük olarak tazelenmelidir.

Çiğneme Kemikleri
Bütün köpekler çiğnemekten hoşlanırlar. Çiğneme kemikleri hem çeneyi kuvvetlendirir, hem de dişlerin temizlenmesinde yardımcı olur.

Çiğneme Oyuncağı
Lastik çiğnenebilir oyuncaklar yerde sektiklerinde köpeğinizin kovalama içgüdüsünü uyaracaktır.

Ses Çıkartan Oyuncaklar
Çiğnendiğinde ses çıkartan oyuncaklar köpeğinizin avlanma içgüdüsünü uyaracaktır. Yutulabilen oyuncaklara dikkat



Köpeği Kucağa Almak
Okşanmak ve taranmak bir köpek için rahatlatıcı olmasının yanısıra kontrolün de insanlarda olduğunu öğretir. O nedenle yeni bir köpeğe olabildiğince çok dokunmalısınız.

Köpeğinizi kucağa alınıp taşınmaya alıştırmalısınız. Büyük köpeklerin dahi zaman zaman kaldırılması gerekebilir, o nedenle en iyisi daha yavruyken alıştırmaktır. Yabancı bir köpeğe yaklaşırken daima dikkatli olun. Sevilmeye alıştırılmış eğitimli bir köpek dahi yabancıları ayırt edebilir.

Köpeklerle çocukları tanıştırmak

Arkadaş canlısı köpekler dahi, örneğin Golden Retriever, çocuklarla yetişkin birinin yanında tanıştırılmalıdır. Köpekler yetişkin bir insan tarafından okşanmaktan hoşlansalar da, çocukların hızlı ve dengesiz hareketlerine alışık olmayabilirler.

Çocuklar ailenin köpeğinin bakımına yardım edebilirler. Eğlenceli bir görev seçerek, örneğin taramak, beslemek veya yürütmek (daima bir yetişkin gözetiminde), çocukların köpekleriyle daha yakın bir ilişki kurması sağlanabilir.

Büyük bir köpeği kucağa almak

Köpeği kaldırmadan önce onunla konuşarak güven tazeleyin. Doğal içgüdüleriyle ilgili şüpheniz varsa mutlaka ağızlık takın. Bir kolonuzu göğsüne (ön patilerinin önüne), diğer kolunuzu poposunun altına (arka patilerinin arkasına) yerleştirin. Dizlerinizi bükerek köpeği göğsünüze doğru çekin. Sırtınızı düz tutun. Köpeği sıkıca tutarak kaldırın. Sinirli bir köpeği kaldırabilmek için onun başını sevecek ve onunla konuşacak bir yardımcıya ihtiyacınız olabilir. Köpeğiniz kaldırılmaya yavruyken alıştırılmalı ve kucaktan kurtulmaya çalışmamalıdır. Panik olursa onu yere bırakın.

Küçük bir köpeği kucağa almak

Ona güven vererek bir elinizi ön patilerinin arasından göğsüne, diğer elinizi arka patilerinden poposuna doğru tutun. Bu şekilde onu kontrol etmeniz kolaylaşır ve debelenmesine engel olursunuz. Köpeği kaldırırken bir elinizi göğsüne doğru kaydırın, diğer elinizle de arka patilerinin altından poposuna doğru kavrayın. Bu durumda köpeğiniz kucağınızdan atlamaya çalışmayacaktır.

Bir köpeğe yaklaşmak

Tanımadığınız bir köpeğe yaklaşırken dikkatli olun. Ani hareketlerde bulunmayın. Köpeğin yüz hizasından koklaması için ona elinizi uzatın. Yukarıdan aşağı doğru yapmaktan kaçının, çünkü bu gözdağı veren bir jesttir. Eğer köpek ise ve bariz korku ya da saldırganlık işaretleri vermiyorsa, artık sevilebilir. Başına vurmayın, çünkü bu baskınlık ifade eden bir jesttir.[/b
]


ARKADAŞLAR EĞER DAHA ÇOK BİLGİ EDİNMEK İSTİYOSANIZ KONUNUN DEVAMINI BU SİTEDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..!!!


http://www.pet.gen.tr/2002/kopek_rehberi.phtml

KENDİNİZE İYİ BAKIN.. flufyff helloo
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
bugs_buny
Süper Desing
Süper Desing
bugs_buny


Kadın
Mesaj Sayısı : 73
Yaş : 29
Nerden : İstanbul
Kayıt tarihi : 05/09/08

köpek rehberi Empty
MesajKonu: Geri: köpek rehberi   köpek rehberi Icon_minitimePtsi Eyl. 08, 2008 12:10 pm

Köpeklere bayılırım drunken
Yararlı bi bilgi olmuş.Teşekkürler helloo
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
köpek rehberi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ForumHerşey :: Karışık :: Hayvanlar Alemi-
Buraya geçin: